Suhozid_Ajmo

O nama

O NAMA

Nositelji ove platforme su LAG Brač i LAG Ventoux, organizacije satkane od gradova, općina, gospodarstvenika i udruga. Rad LAG-a “Brač” usmjeren je na prepoznavanje i unaprijeđenje već postojećih potencijala i osobitosti područja LAG-a, kako bi se zajedničkim aktivnostima osmislili projekti bazirani na specifičnim lokalnim potrebama, te definirala strategija razvoja cjelokupnog područja.

NAŠA VIZIJA

Naša vizija je jedinstvena baza suhozidne baštine koja se razvija kako bi postala osnova djelovanja javnih politika upravljanja krajolicima, istraživanja, edukacija, projekata, natječaja, turističkih sadržaja i slično. Ovom se aktivnošću u potpunosti ispunjava cilj – otkriti, obnoviti i održavati lokalno umijeće gradnje suhozida što će pridonijeti povećanju atraktivnosti područja Mont Ventoux i otoka Brača te omogućiti ekološko upravljanje njihovim krajolicima. Baza podataka je temelj za politike upravljanja i daljnju valorizaciju čime se održava lokalno umijeće gradnje suhozida, ali i indirektno pridonosi povećanju atraktivnosti područja unaprjeđujući kvalitetu života.

Kako početi?

Cilj ovog projekta uključujuje osvješćivanje lokalnog stanovništva o vlastitoj kulturnoj baštine, očuvanje lokalne prepoznatljivosti i kulturne baštine te poticanje održivoga razvoja.
Prijavite i vi suhozidnu baštinu! Naš cilj je popisati i opisati suhozidnu baštinu jer takvi lokaliteti postaju turistički atraktivni te pridonose lokalnoj prepoznatljivosti.